Mostanában nagyon szeretem a palacsintát, de most valami mást szerettem volna, ezért csináltam rakott palacsintát, vaníliás- narancsos krémmel és házi szilva és barack lekvárral, tejmenetesen.
Hozzávalók (10 db-hoz):
- 150 g Szafi Reform gluténmentes, szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék (itt kapható: glutenstopshop.hu)
- nagy csipet só
- 16 g kókuszolaj (+2 g kb. kókuszolaj a sütéshez)
- 4 db M-es tojás
- 170 g mandulatej (cukormentes)
- 170 g szobahőmérsékletű víz
Kézi habverővel keverjük ki a vizet, a tejet, tojást, folyékony kókuszolajat, sót, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki. Ezután pihentessük 15 percet, majd kiolajozott felforrósított serpenyőben közepes hőfokon süssük ki a palacsintákat. (Akkor fordítható meg, ha a széle barnulni kezd.)
Töltelék:
A pudingporból az édesítőszerből, a narancshéjból és a mandulatejből a zacskón lévő leírás szerint pudingot főzünk. Ha kihűlt elkezdjük a palacsintákat rétegezni. az első palacsintát megkenjük a pudinggal, majd rá a következő palacsinta, amelyikre valamelyik lekvár jön, és ez így megy az utolsó palacsintáig, amire, azaz a tetejére puding kerüljön.
8 szeletre vágtam így 1 szelet szénhidrát tartalma: 36,8 g