Rakott palacsinta, glutén, cukor mentesen, szénhidrát csökkentetten

Tej, glutén, cukormentes, szénhidrát csökkentett rakott palacsinta.

Mostanában nagyon szeretem a palacsintát, de most valami mást szerettem volna, ezért csináltam rakott palacsintát, vaníliás- narancsos krémmel és házi szilva és barack lekvárral, tejmenetesen.

Hozzávalók (10 db-hoz):

  • 150 g Szafi Reform gluténmentes, szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék (itt kapható: glutenstopshop.hu)
  • nagy csipet  só
  • 16 g  kókuszolaj (+2 g kb.  kókuszolaj a sütéshez)
  • 4 db M-es tojás
  • 170 g mandulatej (cukormentes)
  • 170 g szobahőmérsékletű víz

Kézi habverővel keverjük ki a vizet, a tejet, tojást, folyékony kókuszolajat, sót, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki. Ezután pihentessük 15 percet, majd kiolajozott felforrósított serpenyőben közepes hőfokon süssük ki a palacsintákat. (Akkor fordítható meg, ha  a széle barnulni kezd.)

Töltelék:

  • 1 csomag Szafi Reform krémtúró ízű pudingpor (itt kapható: glutenstopshop.hu)
  • 1 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt kapható: glutenstopshop.hu)
  • 4 dl mandulatej (cukormentes)
  • 1 teáskanál reszelt bio narancshéj 
  • 15 dkg házi sütőben sült baracklekvár
  • 15 dkg házi sütőben sült szilvalekvár

A pudingporból az édesítőszerből, a narancshéjból és a mandulatejből a zacskón lévő leírás szerint pudingot főzünk. Ha kihűlt elkezdjük a palacsintákat rétegezni. az első palacsintát megkenjük a pudinggal, majd rá a következő palacsinta, amelyikre valamelyik lekvár jön, és ez így megy az utolsó palacsintáig, amire, azaz a tetejére puding kerüljön.

8 szeletre vágtam így 1 szelet szénhidrát tartalma: 36,8 g