Kelt muffin teff lisztből, vajjal és sajttal töltve 13 május 2017 Ormay-Agnes Péksütemények Egy egy kelt tésztából készült teff lisztes muffin, aminek igazából nincs köze a muffinhoz, csak annyi, hogy formában sül. Sajttal és vajjal töltve. Glutén és laktózmentes.Share Hozzávalók a tésztához: 3 dl laktózmentes tej 1 csomag porélesztő 1 teáskanál gyümölcscukor 1 teáskanál útifű maghéj 45 dkg Nativa Mix all teff pane, pizza, e focaccia liszt 1 teáskanál só 75 ml kókuszolaj 2 db tojás Töltelék: 4 dkg laktózmentes vaj (de így utólag azt mondom nem is biztos hogy legközelebb, nem csak sajt kerül bele) 12 dkg laktózmentes sajt Tetejére: 1 tojás chia mag, szezámmag 1 dl langyos tejben elkeverjük a fruktózt és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Hozzátesszük a tojást és a felfutott élesztőt. A maradék tejet langyosan hozzátesszük és elkezdjük dagasztani, majd fokozatosan öntjük hozzá az olajat. 12 részre osztva kis gombócokat formálunk, közben lisztezni kell mert ragad a tészta. Lisztezett felületen 12x18 cm-es téglalapokra nyújtjuk. A felső részét 2-3 cm mélységben derelye vágóval 6-7 helyen bevágjuk, majd a nem bevágdosott részt megkenjük vajjal és megszórjuk reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, úgy hogy felül legyen a bevágdosott rész és összefogjuk, hogy kör alakú legyen. Kikent muffin sütőbe teszzük, ezt mindegy gombóccal megismételjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. 20 percig hagyjuk kelni a muffinokat, amíg a sütő bemelegszik. Aztán megkenjük a felvert tojással és ízlés szerint magokkal megszórjuk. Majd 30-35 percig sütjük. 1 db szénhidráttartalma: 32,36 gramm Eredeti recept