Gyakorlatilag a ciabatta receptje, csak került bele Farina lp low protein liszt. Nagyon finom kenyér lett.
Hozzávalók:
- 500 ml langyos víz
- 1 csomag szárított gluténmentes élesztő
- 1 teáskanál gyümölcscukor
- 200 g Nutri free mix per pane (itt besz5rezhető: glutenstopshop)
- 150 g Farmo Lp Low Protein liszt
- 65 g Nativa Farina di teff liszt
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 1 púpos teáskanál só
- 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 teáskanál fokhagymasó
Az útifű maghéjat 100 ml vízbe áztatom, hogy kocsonyás állagú legyen. 100 ml vízben az 1 teáskanál gyümölcscukorral felfuttatom az élesztőt. Közben kimértem a szárazanyagokat. Belekevertem a fűszereket és fokhagymanyomón átnyomtam a fokhagymát, majd ezeket is a liszthez adtam. Amikor az élesztő feljött és kocsonyás az útifű maghéj azokat is a liszthez adom. Majd 200 ml langyos vízzel elkezdem dagasztani. Közben folyamatosan adagolom bele a 2 evőkanál olajat amivel dagasztom tovább.
Konyharuhába csomagolva 1 órát hagytam kelni. Közben elkezdtem a sütőt bemelegíteni 150 fokra. Szépen megkelt, nagyon jó állagú volt a tészta, szuperül lehetett vele dolgozni.
Kenyeret formáztam belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és hagytam kb fél órát kelni, amíg a sütő 250 fokra bemelegedett. Akkor lekentem olajjal és bedugtam a sütőbe 50-55 perc alatt készre sütöttem.
Az egész kenyér szénhidrát tartalma:352,9