Egy kedves blogger társam receptjét készítettem el, néhány dolgot átvariáltam. Gyors, könnyű, hűsítő és szénhidrát szegény
Hozzávalók:
- 50 dkg laktózmentes túró
- 250 ml laktózmentes habtejszín
- 250 ml laktózmentes joghurt
- 15 dkg Szafi reform eritrit (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 2 csomag expressz zselatin (Aldiban kapható, még főzést, melegítést sem igényel)
- 2 dl víz
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag (300 g) piros gyümölcs mix keverék (mélyhűtött)
- 2 marék friss vagy aszalt gyümölcs ízlés és diéta függvényében
Turmixgépben, vagy késes aprítóban a túrót, a joghurtot, az eritritet, a citrom levélt és reszelt héját, és a fél dl vízben feloldott egyik csomag zselatint turmixoljuk össze krémesre. Adjuk hozzá az aszalt áfonyát. Majd a tejszínt verjük fel (érdemes 20 percre betenni a fagyasztóba, mert jobban fel lehet verni, ez a növényi tejszínekre is igaz). Majd óvatosan keverjük a túrós krémhez, úgy hogy a ne törjön össze. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt vagy csak egy vékonyan kikent lekapcsolható tortaformába. Mehet is a hűtőbe. 1,5 dl vizet a gyümölcskeverékkel és 5 dkg eritrittel tegyük oda forrni, amikor gyöngyözik el is zárhatjuk, majd tegyük félre hűlni. Amikor már csak langyos óvatosan keverjük el benne a másik csomag zselatint. Aztán addig hűtjük, amíg látjuk, hogy a zselatin már kezdi összehúzni. Akkor rátesszük a már kész túrós rétegre, és irány a hűtő. Nekem egy éjszakát állt, de ha nincs ennyi ideje, akkor legalább 3 órát kell vele várni míg megvágjuk.
az egész torta szénhidráttartalma : 106,5 g
Köszönöm a receptet Angelika