Mielőtt babát vártam egyenesen irtóztam a csokis sütiktől, viszont mióta megszületett a kisfiam fordult a kocka. Így készült ez az isteni kívül-belül kókuszos finomság is.
Piskóta:
A fentiekből piskótát sütünk. Én a tojássárgáját szoktam ez édesítőszerrel kikeverni, majd ebbe a liszttel elkevert sütőpor, majd ebbe forgatom bele óvatosan a felvert tojás fehérjét. 170 fokon készre sütöm a piskótát.
Csokimáz:
- 100 g cukormentes fekete csokoládé
- 20 g laktózmentes vaj
- 0,5 dl laktózmentes tej
- 1 evőkanál rumaroma
Hempergetéshez:
A fekete csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztunk, majd ha kész a fél dl tejjel felfőzöm. Ha kihűlt a piskóta felvágjuk megmártjuk a csokiban és beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Isteni finom Én kisebb téglalapokra vágtam, mert így több csokit tudott felszívni.
A teljes mennyiség szénhidráttartalma :145,5 gramm