Egy friss citrusos és erdei gyümölcsös , könnyű desszertet hoztam. Nagyon finom és pofon egyszerű elkészíteni.
Muffin hozzávalói:
- 15 dkg Broll gluténmentes süteményliszt
- 10 dkg puha laktózmentes vaj vagy margarin
- 100 ml laktózmentes tej
- 2 tojás
- 10 dkg eritrit
- 1/3 csomag sütőpor
- 2 marék fagyasztott erdei gyümölcs turmixolva
A száraz hozzávalókat összekeverni majd mehet hozzá a tojás, tej és puha vaj/margarin,megtölteni a formákat,180 fokon 20 perc sütés.12 db lesz belőle.
Krèm hozzávalói:
- 125 g laktózmentes sajtkrém vagy laktózmentes mascarpone
- 125 ml laktózmentes habtejszín
- 1 biocitrom és bionarancs héja reszelve és a levük
- 1,5 evőkanál cukormentes bodzaszörp
- Eritrit ízlés szerint
A mascarponét a tejszínnel és a többi hozzávalóval felvertem. Amikor kihűlt a muffin, habzsákba töltve feldíszítettem, kandírozott narancshéjjal díszítettem.
1 cupcake-ben 12,1 g szénhidrát van.