Erdei gyümölcsös cupcake- narancsos-citromos-bodzás krémmel

Gyorsan elkészíthető gyümölcsös finomság. Ami glutén, cukor és laktózmentes, ráadásul a szénhidrát tartalma sem vészes :) Érdemes kipróbálni.

Egy friss citrusos és erdei gyümölcsös , könnyű desszertet hoztam. Nagyon finom és pofon egyszerű elkészíteni.

Muffin hozzávalói:

  • 15 dkg Broll gluténmentes süteményliszt
  • 10 dkg puha  laktózmentes vaj vagy margarin
  • 100 ml  laktózmentes tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 1/3 csomag sütőpor
  • 2 marék fagyasztott erdei gyümölcs turmixolva

A száraz hozzávalókat összekeverni majd mehet hozzá a tojás, tej és puha vaj/margarin,megtölteni a formákat,180 fokon 20 perc sütés.12 db lesz belőle.

Krèm hozzávalói:

  • 125 g laktózmentes sajtkrém vagy laktózmentes mascarpone
  • 125 ml  laktózmentes habtejszín
  • 1 biocitrom és bionarancs héja reszelve és a levük
  • 1,5 evőkanál cukormentes bodzaszörp
  • Eritrit ízlés szerint

A mascarponét a tejszínnel és a többi hozzávalóval felvertem. Amikor kihűlt a muffin, habzsákba töltve feldíszítettem, kandírozott narancshéjjal díszítettem.

1 cupcake-ben 12,1 g szénhidrát van.