Amúgy is nagyon szeretem a savanyúságokat, most, hogy várandós vagyok még jobban :) Kovászos uborkát tavalyig nem is ettem, amikor először kipróbáltam krumplival és azonnal megszerettem :)
Hozzávalók (5 L-es üveghez)
- 2 kg kovászolni való uborka (nálam közepes méretűek, nem szeretem a nagyokat)
- 3 közepes burgonya (új)
- 3 nagy csomag kapor
- 2 l meleg víz
- 2 evőkanál só (literenként 1 evőkanál)
Az uborkákat és a kaprot alaposan megmossuk, majd bevágdossuk négy helyen hosszanti irányban, hogy az alját és a tetejét nem vágjuk el. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A meleg vízben feloldjuk a sót. Az üvegaljára tesszük a krumplik egy harmadát illetve, állítva elkezdjük beletenni az üvegbe az uborkákat majd a tetejére a kaprot,majd megint krumpli, megint uborka, majd kapor és a tetejére krumpli, majd ráöntjük a sós vizet. Lefedjük és érésig (nálam 2 nap volt, a lényeg napos helyen érleljük). Én hidegen szeretem így egy éjszakára hűtőbe teszem.
Az egész adag szénhidrát tartalma: 115 gramm. Nálam 20 db uborka volt így 1 db uborka ch tartalma: 5,75 gramm