Gyorsan elkészíthető (ahogy a nevéből is kiderül), de ez az élvezeti értékéből nem von le semmit. agyon finom és csekély benne a szénhidrát is.
Hozzávalók:
A liszteket és a sütőport egy zacskóban összekeverjük. A tepsit jó alaposan kikenjük, majd beleszórjuk az előbb összekevert lisztek felét. Az eritrit egyharmadát szintén rászórjuk. Most pedig a túró következik. Erre tegyük a citrom és reszelt narancshéjat és az áfonyát és az eritrit második harmadát. Most következik a liszt második fele. Keverjük el a tejben a tojásokat és öntsük az egész tetejére. Szórjuk meg a maradék eritrittel. Végül a vajat tegyük a tetejére kis kockákra vágva. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percet süssük. Ellenőrizzük, hogy már nem ragad e a villára tészta, ha nem akkor már jó.
Az egész szénhidráttartalma: 219,05 gramm (Én 12 szeletre vágtam így 1 szelet ch-ja:18,25 g)