Hozzávalók (4 db-hoz):
Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
- 250 g zsírszegény tehéntúró
- 3 dkg tefjföl
- 1 tojás sárgája
- vanília aroma ízlés szerint
- 2 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- Fél biocitrom leve és héja reszelve
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor olajos kézzel gyúrjuk át.
Amíg elkészül a túrókrém, addig pihentessük a tésztát. A túrókrémhez késesaprítóba teszek mindent és azzal keverem össze.
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük, a túrókrémmel ( ha nincs szilikonos sütőpapírunk, akkor olajozzunk meg sima sütőpapírt és úgy is szuperül, működik majd ). 175-180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen süssük 25-28 percet.
Rácson hagyjuk kihűlni. Meleg nem szabad felvágni, megennni, ezért legyünk türelmesek, amíg kihűl.
Egy darab szénhidrát tartalma: 20,72 gramm