Parmezános teff lisztes perecek

Glutén és laktózmentes parmezános percek Nutri free mix per pane és Nativa teff lisztből. A tésztában nincs tojás, így ha valaki nem keni meg vele, tojásmentesen is elkészíthető.

 

Eddig még sohasem készítettem perecet, így mindenképpen ki akartam próbálni, nem bántam meg. Isteni lett :)

Hozzávalók:

  • 25 deka Nutri free mix per pane
  • 5 deka Nativa Farina di teff 
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 deci laktózmentes tej
  • 3 deci langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fruktóz
  • 2 evőkanál laktózmentes tejföl (+1 a kenéshez)
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • parmezán sajt a szóráshoz ízlés szerint
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Az egy deci tejet meglangyosítottam majd elkevertem benne a fruktózt és a csomag porélesztőt. 1 deci langyos vízbe áztattam az útifű maghájat. Amíg az élesztő feljött, addig kimértem a többi hozzávalót. A lisztet elkevertem a burgonyapehellyel és a sóval. Hozzáadtam a felfutott élesztőt, a kocsonyás útifű maghéjat és a meglangyosított tejfölt. Majd a langyos 2 deci vízzel elkezdtem dagasztani. Majd hozzáadtam az olajat. Jó állagú tésztát kapunk. Kicsit megszórtam liszttel és 12 részre osztottam. Perceket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Majd 1 órát hagyjuk kelni szoba hőmérsékleten. 225 fokra előmelegítjük közben a sütőt. 

A tojássárgáját elkevertem 1 evőkanál tejföllel, majd megkentem vele a perceket. 25 perc alatt készre sütöttem.
1 perec szénhidráttartalma: 19,6 gramm