Eddig még sohasem készítettem perecet, így mindenképpen ki akartam próbálni, nem bántam meg. Isteni lett :)
Hozzávalók:
- 25 deka Nutri free mix per pane
- 5 deka Nativa Farina di teff
- 1 csomag porélesztő
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1 deci laktózmentes tej
- 3 deci langyos víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fruktóz
- 2 evőkanál laktózmentes tejföl (+1 a kenéshez)
- 1 evőkanál olíva olaj
- parmezán sajt a szóráshoz ízlés szerint
- 1 tojássárgája a kenéshez
Az egy deci tejet meglangyosítottam majd elkevertem benne a fruktózt és a csomag porélesztőt. 1 deci langyos vízbe áztattam az útifű maghájat. Amíg az élesztő feljött, addig kimértem a többi hozzávalót. A lisztet elkevertem a burgonyapehellyel és a sóval. Hozzáadtam a felfutott élesztőt, a kocsonyás útifű maghéjat és a meglangyosított tejfölt. Majd a langyos 2 deci vízzel elkezdtem dagasztani. Majd hozzáadtam az olajat. Jó állagú tésztát kapunk. Kicsit megszórtam liszttel és 12 részre osztottam. Perceket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Majd 1 órát hagyjuk kelni szoba hőmérsékleten. 225 fokra előmelegítjük közben a sütőt.
A tojássárgáját elkevertem 1 evőkanál tejföllel, majd megkentem vele a perceket. 25 perc alatt készre sütöttem.
1 perec szénhidráttartalma: 19,6 gramm