Hozzávalók:
- 100 g Szafi reform gluténmentes zabpehely (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 100 g reszelt alma
- 50 g dió durvára vágva
- 50 g szeletelt mandula
- 30 g napraforgómag
- 50 g kesudió durvára vágva
- 1 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 2 teáskanál fahéj
- 50 g cukor és gluténmentes fekete csokoládé (70%-os) apró darabokra vágva
- 2 tojásfehérje
- 1 csipet himalája só
A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem úgy, hogy egy 22x28 cm-es téglalapot kapjak. Előmelegített sütőben 160 fokon, alsó-felső programon 20 percet. Majd ha kihűlt tetszőleges méretű téglalapokra vágjuk. Nekem 12 db lett.
Ízlés szerint bemárthatjuk csokiba is.
1 db szénhidrát tartalma: 8,95 gramm