Az ősz közeledtével előkerülnek az őszi zöldségekből és gyümölcsökből készülő ételek. Nekem ez az egyik nagy kedvencem. Fogyaszthatjuk simán, paradicsomosan,vagy majonézzel is.
Hozzávalók
- 2 db közepes padlizsán (kb 750 g)
- 3 ek olívaolaj(extra szűz)
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 közepes fel vöröshagyma (ha van sonkahagyma azzal a legfinomabb)
- 2 kávéskanál só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
A megmosott és szárazra törölt padlizsánokat 200 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 15 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 15 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni. Érdemes rácson sütni, mert úgy hamarabb készen van, viszont csöpög a leve, így érdemes alá tepsit tenni)
A padlizsánok szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk, majd a többi alapanyaggal együtt gépben pépesítettem. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk, sok zöldséggel.
Az egész szénhidráttartalma: 55 gramm