Padlizsánkrém avagy vinetta

Nagyon finom kenyérre, péksüteményre kenhető zöldségkrém. De én önmagában paprikába töltve is nagyon szeretem.

Az ősz közeledtével előkerülnek az őszi zöldségekből és gyümölcsökből készülő ételek. Nekem ez az egyik nagy kedvencem. Fogyaszthatjuk simán, paradicsomosan,vagy majonézzel is.

Hozzávalók 

  • 2 db közepes padlizsán (kb 750 g)
  • 3 ek olívaolaj(extra szűz)
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 közepes fel vöröshagyma (ha van sonkahagyma azzal a legfinomabb)
  • 2 kávéskanál só
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
 

 

A megmosott és szárazra törölt padlizsánokat 200 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 15 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 15 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni. Érdemes rácson sütni, mert úgy hamarabb készen van, viszont csöpög a leve, így érdemes alá tepsit tenni)

A padlizsánok szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk, majd a többi alapanyaggal együtt gépben pépesítettem. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk, sok zöldséggel.

Az egész szénhidráttartalma: 55 gramm