Piskóta:
A fentiekből piskótát sütünk. Én a tojássárgáját szoktam ez édesítőszerrel kikeverni, majd ebbe a liszttel elkevert sütőpor, majd ebbe forgatom bele óvatosan a felvert tojás fehérjét. 170 fokon készre sütöm a piskótát (kb-50 perc alatt). Nekem 33 x 21 cm a tepsim.
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 ml habtejszín
- 3 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- házi amaretto likőr ízlés szerint (nálam cukormentes)
Locsolgatáshoz:
- fekete kávé
- házi amaretto likőr ízlés szerint (nálam cukormentes)
Díszítéshez:
- tiramisu krém
- holland kakaópor
A piskótát kettévágtam mikor kihűlt, majd ameretto likőrrel elkevert kávával meglocsoltam a piskótát és a krém felével megtöltöttem. Majd a másik piskótát rátettem, megint meglocsoltam kávéval. és ismét megkentem krémmel (egy kicsit félretettem, hogy díszítsem a tetejét, ez persze opcionális). Megszórtam holland kakaóporral. Ha a család ki tudja várni érdemes legalább néhány órára, hűtőbe tenni.
Az egész torta szénhidrát tartalma: 42,08 gramm