Tiramisu torta cukormentesen, szénhidrátszegényen

Szénhidrátszegény, glutén és cukormentes tiramisu. Mennyei...... mmmmmm :)

 

Piskóta:

A fentiekből piskótát sütünk. Én a tojássárgáját szoktam ez édesítőszerrel kikeverni, majd ebbe a liszttel elkevert sütőpor, majd ebbe forgatom bele óvatosan a felvert tojás fehérjét. 170 fokon készre sütöm a piskótát (kb-50 perc alatt). Nekem 33 x 21 cm a tepsim.

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml habtejszín
  • 3 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • házi amaretto likőr ízlés szerint (nálam cukormentes)

Locsolgatáshoz:

  • fekete kávé
  • házi amaretto likőr ízlés szerint (nálam cukormentes)

Díszítéshez:

  • tiramisu krém
  • holland kakaópor

A piskótát kettévágtam mikor kihűlt, majd ameretto likőrrel elkevert kávával meglocsoltam a piskótát és a krém felével megtöltöttem. Majd a másik piskótát rátettem, megint meglocsoltam kávéval. és ismét megkentem krémmel (egy kicsit félretettem, hogy díszítsem a tetejét, ez persze opcionális). Megszórtam holland kakaóporral. Ha a család ki tudja várni érdemes legalább néhány órára, hűtőbe tenni.

Az egész torta szénhidrát tartalma: 42,08 gramm