Ki mivel várja a Mikulást? Avagy egy keksz alaprecept két élete

Egy remek keksz alaprecept, amit kétféle képen ízesítettem. Glutén, cukor és tejmentes, emellett szénhidrát szegény is. IR diétázók is fogyaszthatják. Remek Mikulásváró :)

 

 Olyan megtiszteltetés ért, hogy egy remek mesterszakács, fejlesztőséf Tanács Attila Mindenmentes főzősulijának konyhájában készíthettem el a Mikulás váró kekszeimet.

Ne feledjétek Facebook játékunkat, ahol 10.000 Ft értékű vásárlást nyerhetsz a http://www.glutenstopshop.hu/ webáruházba.

A keksz alaprecept hozzávalói:

Gyömbéres citromos kekszhez:

  • fél biocitrom leve és héja
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

Mézeskalácsos kekszhez:

  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

Kavarjuk össze a folyékony és száraz alapanyagokat . Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Majd szedjük szedjük ketté a tésztát, az egyikbe megy a mézeskalács fűszerkeverék, a másikba a gyömbér és a citromlé és héj. Majd ezekkel is gyúrjuk össze és pihentessük 5 percig. Ezután gyúrjuk át a bambuszrostliszttel megszórt felületen, és formázzuk belőle puszedli formákat. Rakjuk sütőpapírral borított tepsire. Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük. Rácson hűtsük ki.

Nekem 20 db lett, így 1 db keksz szénhidrát tartalma: 3,85 g