Paleo spanyol fánk (churros)

Egy nagyon finom cukormentes, paleo desszert. Pofon egyszerű a tésztát elkészíteni, a kisütése vesz több időt igénybe. Remekül beilleszthető az inzulinrezisztencia diétába is.

Különösebben nem vagyok oda a fánkokért, vagyis nem voltam amíg ezt meg nem csináltam :) A tészta borzasztó egyszerű, a kisütése tart kicsit tovább.

Tészta:
 
A tetejére:
  • darált édesítő (eritritet használtam és én tettbe bele fahéjat is)

A vizet a kókuszolajjal gyöngyözésig forraltam, beletettem a csipet sót és kézi habverővel folyamatosan keverve beszórtam a lisztet. Hamar sűrűsödik, amikor elvált az edény falától el is zártam. Hagytam 15-20 percet hűlni és folyamatos kevergetés mellett belekevertem az egész tojást.

A kókuszolajat felmelegítettem és levettem takarékra. Habzsákba töltöttem a tésztát és a csillag kinyomócsővel 10 centis csíkokat nyomtam az olajba. Figyelni kell, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert akkor eltűnnek a csíkok a fánkról. Mindkét oldalát aranybarnára sütöttem, majd lecsöpögtettem. 

 

Fahéjas eritritbe forgattam.Csokiszósz helyett házi cukormentes meggydzsemmel tálaltam.

Az összes fánk szénhidráttartalma: 65,9 gramm