Ezt a tortát még tavaly előtt nyáron sütöttem egy születésnapra. Nagy sikere volt és persze a maradék tojáslikőr is elfogyott :)
Piskóta:
- 8 tojás
- 18 dkg Schar Mix-it
- 7 dkg darált mandula
- 8 evőkanál eritrit
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 1 csomag sütőpor
A tojássárgáját habosra kevertem az eritrittel, majd a liszt, darált mandula és sütőpor keveréket belekevertem. Ezután a keményre vert tojásfehérjét óvatosan hozzákevertem. 170 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
Krém:
- 4 tojás sárgája
- másfél csomag főzős vaníliapuding
- 5 dkg eritrit porrá őrölve
- 1 rúd vanília kikaparva
- 2 dl laktózmentes tej
- 2 dl tojáslikőr
- 10 dkg laktózmentes vaj
A pudingot a tejjel csomómentes elkevertem, majd a tojássárgáját habosra kevertem az édesítő felével és a vajjal. A pudingot lassú tűzön megfőztem a tejjel, és a kikevert tojássárgájával, amikor már kezdett besűrűsödni beletettem a tojáslikőrt, de úgy, hogy azt nem szabad sokáig főzni különben teljesen elmegy az alkohol belőle. Félrehúztam kicsit hűlni, majd amikor már kihűlt hozzáadtam az édesítővel habosra vert vajat.
A tojáslikőr receptjét is hamarosan közkincsé teszem :)
Az egész torta szénhidráttartalma: 185,72 gramm