Házi tojáslikőrös madártej torta glutén, laktóz és cukormentesen

Gyorsan elkészíthető torta. Az íze fenséges, egy kis házi tojáslikőrrel megspékelve, amit szintén házilag készítettem. Glutén, laktóz és cukormentes finomság.
 
Ezt a tortát még tavaly előtt nyáron sütöttem egy születésnapra. Nagy sikere volt és persze  a maradék tojáslikőr is elfogyott :)
 

Piskóta:

  • 8 tojás 
  • 18 dkg Schar Mix-it
  • 7 dkg darált mandula
  • 8 evőkanál eritrit
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 1 csomag sütőpor
A tojássárgáját habosra kevertem az eritrittel, majd a  liszt, darált mandula és sütőpor keveréket belekevertem. Ezután a keményre vert tojásfehérjét óvatosan hozzákevertem.  170 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.

Krém:

  • 4 tojás sárgája
  • másfél csomag főzős vaníliapuding
  • 5 dkg eritrit porrá őrölve
  • 1 rúd vanília kikaparva
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 2 dl tojáslikőr
  • 10 dkg laktózmentes vaj

A pudingot a tejjel csomómentes elkevertem, majd a tojássárgáját habosra kevertem az édesítő felével és a vajjal. A pudingot lassú tűzön megfőztem a tejjel, és a kikevert tojássárgájával, amikor már kezdett besűrűsödni beletettem a tojáslikőrt, de úgy, hogy azt nem szabad sokáig főzni különben teljesen elmegy az alkohol belőle. Félrehúztam kicsit hűlni, majd amikor már kihűlt hozzáadtam az édesítővel habosra vert vajat.

A tojáslikőr receptjét is hamarosan közkincsé teszem :)

Az egész torta szénhidráttartalma: 185,72 gramm