Az eddigi legjobb zserbóm. Házi ribizli és baracklekvárral.
Tészta hozzávalói :
- 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 200 g Szafi Reform Nyújtható édes kelt tészta helyettesítő liszt (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 3 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 2 g só
- 1 mokkáskanál vanília kinonat
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 120 g folyékony libazsír
- 50 g laktózmentes főzőtejszín
- 6 db M-es tojás
- 60 g frissen facsart citromlé
- +20 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Tészta elkészítése:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 15 percet.
Töltelék:
- 15 dkg darát dió
- 10 dkg cukormentes baracklekvár
- 5 dkg cukormentes ribizli lekvár
Összeállítás:
4 db egyforma részre osztottam a tésztát. 32x22cm tepsi méretre nyújtottam. Egy tepsire sütőpapírt tettem majd vékony téglalapokra nyújtottam a 4 tésztagombócot. Az elsőt a tepsire tettem, majd a lapot megkentem baracklekvárral és megszórtam darát dióval. Minden rétegnél ezt ismételtem, csak a középső rétegbe ribizli lekvár került.
Sütés:
Megszurkáljuk a tésztát villával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A csokimázzal csak akkor vonjuk be a tetejét, ha már teljesen kihűlt.
Csokimáz recept és elkészítés:
A vízzel keverjük simára az édesítőszert és a kakaóport, majd melegítsük fel forrásig, lassú tűzön. A tűzről levéve keverjük el benne a vajat. Majd ha elolvadt oszlassuk el a zserbó tetején. Tegyük hideg helyre, amíg megszilárdul a csoki.
Az egész szénhidrát tartalma: 261,35 g