Túrófánk glutén és cukormentesen, szénhidrátszegényen

Egy isteni, könnyű gyorsan elkészíthető finomság túróból. Amely akár egy főételként is megállja a helyét egy leves után. Glutén és cukormentes, lassan felszívódó szénhidrátból, így IR diétába is illeszthető. Lisztkeverékmentes.

Nem szeretem túlzottan a fánkokat. A túrót viszont imádom. Most csináltam először túrófánkot. De ez valami isteni. Könnyű, gyorsan elkészült és nem lehet neki ellenállni :)

Hozzávalók:

Elkészítése:

A túrót villával törjük át, majd keverjük el benne az édesítőszert, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és levét. Majd keverjük el benne a tejfölt. A tojásokat verjük fel és azt is keverjük az eddig elkészült masszához. A sütőport és a sót keverjük el a lisztben, majd adjuk túróhoz. Jól keverjük össze. Vizes kézzel formázzunk gombócokat (nekem 14 db lett). Melegítsük meg az olajat (annyit hogy ellepje a gombócokat, mert akkor magától megfordulnak az olajban, ha egyik felük már megsült), de arra vigyázzunk, hogy túl forró se legyen, mert akkor a külseje megég, de belül nem sül át laposan. Ízlés szerint lekvárral vagy fahéjjal fogyasszuk .

Szénhidráttartalom : 1 fánkban 13,84 g