Hozzávalók:
- 350 ml langyos víz
- 1 csomag szárított gluténmentes élesztő
- 1 teáskanál gyümölcscukor
- 200 g Nutri free mix per pane
- 60 g Nativa Farina di teff liszt
- 60 g Nutri free mix per pane fibra+
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 1 púpos teáskanál só
- 2 evőkanál kókuszolaj
Az útifű maghéjat 100 ml vízbe áztatom, hogy kocsonyás állagú legyen. 100 ml vízben az 1 teáskanál gyümölcscukorral felfuttatom az élesztőt. Közben kimértem a szárazanyagokat. Amikor az élesztő feljött és kocsonyás az útifű maghéj azokat is a liszthez adom. Majd 150 ml langyos vízzel elkezdem dagasztani. Közben folyamatosan adagolom bele a 2 evőkanál olajat amivel dagasztom tovább.
3-5 mm vastagra nyújtom lisztezett felületen, kicsit ragadós a tészta, hogy kör alakot kapjak.
Nyolc részre vágtam, lehet kevesebbre is, akkor nagyobb kifliket kapunk és direkt a kicsiket szeretem.
Feltekertem kiflinek, majd, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és egy órát hagytam kelni. Közben 190 fokra melegítettem elő a sütőt.
A sütés előtt megszórtam egy kis barna rizsliszttel. 190 fokon 30 percet sütöttem.
Egy kifli szénhidrát tartalma: 34,76 gramm