Teff lisztes, korpás kifli

Korpás, teff lisztes kifli gluténmentesen, ami sem tojást sem tejet nem tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 350 ml langyos víz
  • 1 csomag szárított gluténmentes élesztő
  • 1 teáskanál gyümölcscukor
  • 200 g Nutri free mix per pane
  • 60 g Nativa Farina di teff liszt
  • 60 g Nutri free mix per pane fibra+
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • 1 púpos teáskanál só
  • 2 evőkanál kókuszolaj

Az útifű maghéjat 100 ml vízbe áztatom, hogy kocsonyás állagú legyen. 100 ml vízben az 1 teáskanál gyümölcscukorral felfuttatom az élesztőt. Közben kimértem a szárazanyagokat.  Amikor az élesztő feljött és kocsonyás az útifű maghéj azokat is a liszthez adom. Majd 150 ml langyos vízzel elkezdem dagasztani. Közben folyamatosan adagolom bele a 2 evőkanál olajat amivel dagasztom tovább. 

 

3-5 mm vastagra nyújtom lisztezett felületen, kicsit ragadós a tészta, hogy kör alakot kapjak.

Nyolc részre vágtam, lehet kevesebbre is, akkor nagyobb kifliket kapunk és direkt a kicsiket szeretem.

Feltekertem kiflinek, majd, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és egy órát hagytam kelni. Közben 190 fokra melegítettem elő a sütőt.

A sütés előtt megszórtam egy kis barna rizsliszttel. 190 fokon 30 percet sütöttem.

Egy kifli szénhidrát tartalma: 34,76 gramm