Egy nagyon gyorsan elkészíthető szilvás gombóc receptet hoztam, ami glutén és cukormentes.
Hozzávalók (11 db-hoz):
Az alapport egy tálba öntjüj, majd hozzáadjuk az 500 ml vizet. Tésztát gyúrunk belőle. Ezt a tésztát nem lehet nyújtani, így egy adagot a markomba vettem, megszórtam az eritrittel elkevert fahájjal és egy fél szilvát tette bele, majd megint megszórtam a fahéjas keverékkel. Gombócokat formáztam. Tizenegyszer megismételtem. Majd egy lábasban vizet forraltam, amikor forrt beleettem a gombócokat. Amíg felforrt a a víz, addig kevés kókuszolajon megpirítottam a zsemlemorzsát. Addig főztem míg feljöttek a víz tetejére. Ekkor a zsemlemorzsában meghempergettem. Tálaláskor fahéjas eritrittel hintettem meg.
1 darab szilvás gombóc szénhidrát tartalma: 20,25 gramm