Mini bagett Hadarik Rita féle céllisztből

Nagyobbrészt lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ezért IR diétába is illeszthető. Több kisebb péksüteményt készítve egy darab szénhidrát tartalma kevesebb lesz. Gluténmentes, élesztőmentes, tejmentes, tojásmentes.

Végre kipróbáltam ezt a lisztkeveréket. Tényleg egyszerű dolgozni vele.Két fűszerrel turbóztam fel.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Hadarik Rita élesztőmentes mini bagett lisztkeverék (300 g) (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 20 g almaecet
  • 10 g olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál szezámmag

Az összetevőket összegyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük. A sütőt közben 180 fokra felmelegítjük. A tésztát 4 részre osztjuk és 12 cm-es bagetteket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd bevágjuk a tetejüket és megkenjük olajjal. 180 fokos sütőben légkeverésen 45-50 percet sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Egy bagett szénhidrát tartalma: 54,75 gramm.

Csökkenthetjük a szénhidrátot ha több pl. zsemlét sütünk belőle. Nekem például egy reggelire elég volt egy fél bagett, mert nagyon laktató.