
Imádom ezt a levest és nem csak szilveszterkor. Én nem szoktam rántani, szerintem a nélkül is isteni finom.
Hozzávalók:
- 30 dkg virsli
- 20 dkg bacon szalonna
- 25 dkg csípős füstölt kolbász
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 100 dkg savanyú káposzta
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt babérlevél
- 1 evőkanál zsiradék (diétának ízlésnek megfelelően)
Tejföllel, tejmentesen étkezőknek rizstejszínnel ízesíthető. Hmmm....nagyon finom :)
Én nem sóztam, mer a husiktól és a káposztától elég sós volt, valamint nem mostam ki a káposztát, mert savanyúan szeretjük, de ízlés szerint ki is lehet mosni.
A zsiradékon ( nálam kókuszzsír) megpirítjuk a szalonnát és a hagymát és a kolbászt, majd rátesszük a piros paprikát , majd a savanyú káposztát, felengedjük vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük (fűszerkömény, bors, babérlevél). Majd puhára főzzük. Végül, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és forralunk rajta még egyet.
Az egész mennyiség szénhidrát tartalma: 49 gramm