Korhely leves

Egy minden mentes isteni finom leves, amit nem csak szilveszterre érdemes elkészíteni. Tele hússal, finom, savanykás ízzel. Tejérzékenyek rizstejszínnel ízesíthetik. IR diétázok is fogyaszthatják. BUÉK!

 

Imádom ezt a levest és nem csak szilveszterkor. Én nem szoktam rántani, szerintem a nélkül is isteni finom.

Hozzávalók:

  • 30 dkg virsli
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 25 dkg csípős füstölt kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 100 dkg savanyú káposzta
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt babérlevél
  • 1 evőkanál zsiradék (diétának ízlésnek megfelelően)

Tejföllel, tejmentesen étkezőknek rizstejszínnel ízesíthető. Hmmm....nagyon finom :)

Én nem sóztam, mer a husiktól és a káposztától elég sós volt, valamint nem mostam ki a káposztát, mert savanyúan szeretjük, de ízlés szerint ki is lehet mosni. 

A zsiradékon ( nálam kókuszzsír) megpirítjuk a szalonnát és a hagymát és a kolbászt, majd rátesszük a piros paprikát , majd a savanyú káposztát, felengedjük vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük (fűszerkömény, bors, babérlevél). Majd puhára főzzük. Végül, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és forralunk rajta még egyet.

Az egész mennyiség szénhidrát tartalma: 49 gramm