Karibi pácos és öntetes csirkemell, bazsalikomos, mentás, citromfüves salátával

Gyorsan elkészíthető, ch szegény, diétás ebéd vagy vacsora.

Ezt a receptet egy nyaralás alkalmával találtam ki a rendelkezésre álló alapanyagokból. A szempont az volt, hogy egy könnyű ebédet alkossak a nyári melegben, ami gyorsan elkészül :)

A húshoz, páchoz, mártáshoz:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1dl citromlé
  • 1dl narancslé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • friss citromfű, menta, gyömbér
  • 1 dl laktóz mentes tejföl (növényi tejföl vagy tejszín is jó)
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál méz
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
  • Parmezán sajt

Elkészítése

A páchoz apróra vágjuk a fokhagymát, majd a megforrósított kókuszolajon megpirítom. Hozzáadom a narancs és citromlevet, mézet, fűszerköményt, sót és kb 2-3 percig összeforralom, amikor kihűlt hozzáadom a frissen reszelt gyömbért, az apróra vágott citrom füvet és mentát. Egy dobozba ráöntöm a szeletekre vágott csirkemellre öntjük és egy éjszakát pácoljuk. A lényeg ellepje a pác. Másnap grillen vagy sütőben megsütjük a húst. A páclevet megmelegítjük, hozzáadjuk a tejfölben elkevert parmezánsajtot és forralásig melegítjük.

 

Saláta hozzávalói:

  • 1 csomag bébi spenót
  • 1 csomag ruccola
  • Koktélparadicsom
  • Piros és zöld paprika
  • Aszalt áfonya
  • 2 kisebb savanykás alma
  • 1 kígyóuborka
  • Laktózmentes reszelt sajt
  • Friss citromfű, menta, bazsalikom apróra vágva, gyömbér reszelve
  • Balzsamecet
  • Olívaolaj
  • Citromlé
  • Kevés só és frissen őrölt bors

 

A hozzávalókat összevágjuk és egy nagy tálban összekeverjük. Az olajból, citromléből, balzsamecetből, friss zöldfűszerekből, sóból, borsból készült öntettel újra összekeverjük