Ez egy hamburger buci, amit én nem csak hamburgerhez szeretek enni, hanem szendvicsnek is. Gyorsan elkészül nem igényel külön kelesztést.
Hozzávalók:
- 2ek gyümölcscukor
- 3 tk só
- 8 ek olaj
- 2 tojás (plusz 1 tojássárgája majd a kenéshez)
- 500 g laktózmentes joghurt (meg egy pici a a tojásba a kenéshez)
- 200 g Mester házi kenyérliszt
- 400g Nutri free mix per pane
- 2 csomag száraz élesztő
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- szezámmag
A joghurtot meglangyosítottam. Az összetevőket egy tálba tettem, majd Kb. 6-8 perc alatt készre dagasztottam. 6 részre osztottam a tésztát Olajos kézzel gombócokat formáztam. Elég ragacsos a tészta, de nem kell megijedni olajos kézzel remekül formázható.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd a joghurttal felvert tojással megkentem és megszórtam a szezámmaggal. 190 fokra előmelegített sütőbe tettem, 10 perc sütés után megkentem, majd időnként 1-2 perce rákapcsoltam a légkeverést és még 20 percig sütöttem.
Ebben sajnos elég sok a szénhidrát van 1 db-ban 92 g, épp ezért egyszerre ebből én sem eszem meg csak egy felet, de mivel óriási egy buci jól lehet lakni vele.