Kármentés avagy citromos kekszes rétegek másképp

Szuper frissítő citromos édesség. Pillanatok alatt elkészíthető. Megéri kipróbálni.

Az eredeti recept háztartási keksszel készül, de ez most kalácsból abszolváltam :) Laktóz, glutén és cukormentes. Igazi frissítő, gyors desszert.

Hozzávalók:

  • kb 35-40 dkg kalács
  • 850 g laktózmentes tejföl
  • 1/2 l laktózmentes habtejszín
  • 2 nagyobb biocitrom
  • Eritrit ízlés szerint
  • Limoncehello likőr ízlés szerint

Az egész tál szénhidráttartalma: 97 g ( ahány adagra vágjuk, annyival osztjuk, és meg is ven egy adag ch tartalma. Én 6 felé vágtam: 16,17 egy adag szénhidráttartalma)

A húsvétról megmaradt kalácsot kockáztam fel, majd serpenyőben megpirítottam. A 850 g tejfölt a fél liter tejszínnel, két nagy citrom reszelt héjával és levével és ízlés szerint édesítve (nálam eritrit) felvertem. A tál aljára halmoztam a szétdarabolt pirított kalács felét, majd meglocsoltam limochello likőrrel és a krém felét ráhalmoztam, majd megismételtem ugyanezt még egyszer. Majd legalább néhány órára hűtőbe tesszük. Az az igazi, ha egy éjszakát tud pihenni.

Nyáron akár ha lefagyasztjuk fagyi kanállal fagylaltként is megállja a helyét :)