A tésztához:
A lemon curdhoz:
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 1-2 biocitrom reszelt héja
- 2 dl citromlé
- 4 evőkanál stevia-eritrit keverék (ha valakinek savanyú, tehet még bele, vagy 15 dkg porcukor,aki nem diétázik)
- 8 dkg vaj
Tetejére:
Mogyorókrém:
Kis lábosban, kézi habverővel, a vaj kivételével összekeverjük a lemon curd hozzávalóit, és takaréklángon besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és hűlni hagyjuk. Ha azavar benne valakiz a citromhéj, most ebben a fázisban szűrje át szűrőn.
A tésztához elkeverjük a lisztet az édesítőszerrel, a reszelt citromhéjjal, és robotgépben a felkockázott hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. (Gép híján kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy a vaj ne olvadjon meg.) Hozzáadjuk a citromlét és a tojássárgáját, kézzel összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt 170 fokon, alsó-felső módban előmelegítjük.
Barna rizsliszttel megszórt deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk Sütőpapíros tepsire tesszük, és 10-12 perc alatt világosra sütjük. (Figyelni kell, mert könnyen megégnek.)
Kihűlés után a lyukas linzereket a porrá őrölt édesítőszerrel megszórjuk , majd a lemon curddal és a mogyorókrémmel megkenve összeragasztjuk a párokat.
Nekem 30 db összeragasztott linzer lett, a fele lemon curddal a fele mogyorókrémmel.
1 db lemon curdos linzer szénhidráttartalma: 10,48 g
1 db mogyorókrémes linzer szénhidráttartalma: 10,92 g