- 6 g tojásfehérje
- 1 teáskanál laktózmentes joghurttal elkeverve
Sütés utáni kenéshez és szóráshoz :
Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat. Öntsük egybe, majd keverjük össze. % percig pihentessük. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és keverjük el a tojásfehérjét a joghurttal. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyforma darabra. Készítsünk mind a 6 darabból kis gombócot, majd sodorjunk belőlük 25 cm hosszú rudat. Ezután 2-2 szálat lazán tekerjünk össze, és csípjük össze a két végét, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Majd a két végét csípjük. össze, hogy kör alakot kapjunk. 3 darab koszorút kapunk. Kenjük meg a a tojásfehérjés joghurttal. 200 fokon alsó-felső fokozaton süssük 35-40 percig percig. Rácson hagyjuk kihűlni. Majd kenjük meg a kókuszolajjal és forgassuk meg eritritben.
Egy koszorú szénhidráttartalma: 19,275 gramm
Eredeti recept