Ezt a tortát még március 15-én sütöttem, de már azóta is elkészítettem, mert nálunk nagy kedvenc a citromos édesség.
A piskótához:
A krém:
- 2 x 250 g natúr vajkrém (jó a mascarpone is csak mi nem szeretjük)
- 2 x 250 ml habtejszín
- 1 nagy citrom leve és reszelt héja
- Eritrit és lházi cukormentes imonchello likőr ízlés szerint
A tészta hozzávalóiból hagyományos piskótatésztát készítek, a tojássárgákat kikevertem az eritrittel, belekeverem a mandulát és a lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan a tojássárgájás lisztes masszához forgatom. 18 cm átmérőjű kikent tortaformába tettem a kész tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm. Amíg hűl a piskóta elkészítjük a krémet. A natúr vajkrémet és a tejszínt (amit előtte 15 percre a mélyhűtőbe teszem, mert így sokkal jobban felverhető) a citrom levével és héjával és az eritrittel jól felverem, majd kb 1 óraára a hűtőbe teszem. Addigra kihűl a piskóta, amit félbe vágok és megtöltöttem a krémmel. Ízlés szerint díszíthető. Én szeretem a tortákat 1 éjszakára hűtőbe tenni, mert sokkal jobban összeáll.
A teljes torta szénhidrát tartalma: 152,5 g
A diós piskóta receptet köszönöm Hidi Marikának