Gőzgombóc cukor, glutén, laktózmentesen

Gyorsan elkészíthető akár főétel is lehet, ami tejmentesen is kivitelezhető. Jelentősen csökkentett szénhidráttal, így szinte bármely diétába beilleszthető. Mikróban elkészíthető.

Ezt alapvetően egy téli éteknek gondolom, de mivel gyorsan elkészíthető és nagyon laktató, valamint akár gyümölcsöntettel is elkészíthető és nyáron is szívesen készítem el.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál Szafi Reform süteményliszt (kb.30 g)
  • 2 db M-es tojás
  • 100 g laktózmentes túró (tejet nem fogyasztóknak: ToTu) 
  • 2 evőkanál eritrit
  • vanília aroma 
  • reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál cukormentes szilvalekvár
  • mák ízlés szerint
  • fél csomag vanília puding ( ízlés szerint eritret bele)
  • 2,5 dl laktózmentes tej (aki nem tejfogyasztó magtejjel is készítheti)

Elkészítés:

A massza 2/3-át egy kis tálka (pl: müzlis) aljába kanalaztam. Üreget hagyva kell belekanalazni, hogy maradjon hely a szilvalekvárnak. Beletettem a 2 evőkanál lekvárt majd  a tetejét befedtem a maradék tésztával. 6 percet mikróba tettem és készen van a gombóc. Kiborítottam a tálra, majd az előzőleg megfőzött vanília pudinggal megöntöztem és megszórtam darát mákkal.

Olyan laktató, hogy én egyszerre csak egy felet tudok menni belőle, épp ezért akár egy leves után főételnek is beillik. 

A gombócban 46 g nagyrészt lassan felszívódó szénhidrát van.

Eredeti recept