Sütőtökös kuglóf, cukor, tej, gluténmentesen, lassan felszívódó szénhidráttal

Egy könnyed, finom őszi sütemény, ami hamar elkészül. A tojáson kívül minden mentes. Sütőtökből készült, lassan felszívódó szénhidrátokból.

Az ősz jegyében egy süti sütőtökből. Isteni finom, könnyed :)

Hozzávalók:

A mázhoz:

  • 100 g cukor és gluténmentes baracklekvár (nálam házi)

Elkészítés:

A sütőtököt felszeleteljük, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, a sütőtök húsát lereszeljük. A kuglófformát ki kenjük margarinnal, vagy kókuszolajjal, enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, az édesítőt, a citrom reszelt héját. Majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán sima tésztává keverjük. A tökmagot, a darát, az áfonyát és végül a sütőtök pépet is a tésztához keverjük. Majd a tésztát az előkészített sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A kuglófformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt  180 fokon alsó-felső sütés megsütjük. Kb 55 perc alatt készül el.  megsült süteményt 10 percig a formában, majd a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, és a még melegen lekvárral a kuglófot megkenjük.

Az egész ch tartalma: 237,95 g

Eredeti recept