Pohárdesszert glutén, cukor mentesen, szénhidrátszegényen

Egy gyorsan elkészíthető desszert, ami egészséges és sütni sem kell. Cukor és gluténmentes, szénhidrátszegény, ami remekül passzol az IR diétába is.

 

Hozzávalók  (5 pohárhoz):

  • poharanként 2 evőkanál gluténmentes zabpehely (1 evőkanál 7 g) összesen 70 g (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 200 g ricottta
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml habtejszín
  • 3 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű (itt beszerezhető:glutenstopshop.hu)
  • 1 biocitrom reszelt héja és leve
  • 1 mokkáskanál vanília örlemény
  • 250 g erdei gyümölcs (poharanként 50 g)

Elkészítés: 

A ricottát, a mascarponét a tejszínt , az édesítőt, a citrom héjat és levét és a vaníliát robotgéppel kemény habbá verjük.A poharak aljára teszünk 1 evőkanál zabpelyhet, aztán jön a krémes réteg, amire a gyümölcs, megint 1 evőkanál zabpehely, megint krém. A tetejét ízlés szerint díszítjük. Nekem darát dió került a tetejére.

1  pohár szénhidráttartalma: 17,92 g