Fonott kalács cukor, laktóz és gluténmentesen

Talán az egyik legjobb kalács receptem. Nagyon finom, puha a belseje. Cukor, glutén és laktózmentes, csökkentett szánhidráttal, ezért IR diátába is illeszthető. Jólpasszol a húsvéti sonkáoz.

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat. Öntsük össze, aztán dagasztógépben kb 5 percig dagasszuk. Pihentessük 5 percig. Én egy jénaiba tettem, hogy ne terüljön szét, amit kikentem laktózmentes vajjal. Mindenképp érdemes valamilyen sütőformát használni. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 3 egyenlő részre. Sodorjunk rudakat, majd fonjuk össze.Kenjük le a tojásfehérjével elkevert tejszínnel.

Sütés:

190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 55-60 perc. (Sütőfüggő, figyelni kell, hogy szép barna legyen a színe.) Rácson hagyjuk kihűlni.
 
Az egész kalács szénhidrát tartalma: 166,925 g