Hozzávalók:
-
-
-
- 2 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 1,5 g só
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 12 g bio citrromhéj
- 30 g bio citromlé
- 3 egész tojás ( M-es)
- 3 tojássárgája (M-es)
- 30 g laktózmentes vaj
- 270 g laktózmentes tejszín
- a tetejére kb. 18 g tojásfehérje kevés laktózmentes tejszínnel elkeverve.
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat. Öntsük össze, aztán dagasztógépben kb 5 percig dagasszuk. Pihentessük 5 percig. Én egy jénaiba tettem, hogy ne terüljön szét, amit kikentem laktózmentes vajjal. Mindenképp érdemes valamilyen sütőformát használni. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 3 egyenlő részre. Sodorjunk rudakat, majd fonjuk össze.Kenjük le a tojásfehérjével elkevert tejszínnel.
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 55-60 perc. (Sütőfüggő, figyelni kell, hogy szép barna legyen a színe.) Rácson hagyjuk kihűlni.
Az egész kalács szénhidrát tartalma: 166,925 g