Most is kókuszkocka készült, mert a vendégeim nagyon szeretik. Csak most mandulalisztből. Az eddigi tészták közül ez a leg pihe-puhább :)
Piskóta:
A fentiekből piskótát sütünk. Én a tojássárgáját szoktam ez édesítőszerrel kikeverni, majd ebbe a liszttel elkevert sütőpor, majd ebbe forgatom bele óvatosan a felvert tojás fehérjét. 170 fokon készre sütöm a piskótát. Nekem 33 x 21 cm a tepsim
Csokimáz:
- 200 g cukor és gluténmentes fekete csokoládét
- 50 g laktózmentes vaj
- 1,5 dl laktózmentes tej
- 2 evőkanál rumaroma
Hempergetéshez:
- 1 csomag kókuszreszelék (100 g)
A fekete csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztunk, majd ha kész a fél dl tejjel felfőzöm. Ha kihűlt a piskóta felvágjuk megmártjuk a csokiban és beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Isteni finom Én kisebb téglalapokra vágtam, mert így több csokit tudott felszívni.
A teljes mennyiség szénhidráttartalma : 145,74 gramm