Kókuszkocka, mandulalisztből, cukormentesen

Gyorsan elkészíthető desszert, naygon finom könnyű desszert. IR barát, így diétába remekül illeszthető.
 
Most is kókuszkocka készült, mert a vendégeim nagyon szeretik. Csak most mandulalisztből. Az eddigi tészták közül ez a leg pihe-puhább :)


Piskóta:

A fentiekből piskótát sütünk. Én a tojássárgáját szoktam ez édesítőszerrel kikeverni, majd ebbe a liszttel elkevert sütőpor, majd ebbe forgatom bele óvatosan a felvert tojás fehérjét. 170 fokon készre sütöm a piskótát. Nekem 33 x 21 cm a tepsim

Csokimáz:

  • 200 g cukor és gluténmentes fekete csokoládét
  • 50 g laktózmentes vaj
  • 1,5 dl laktózmentes tej
  • 2 evőkanál rumaroma

Hempergetéshez:

  • 1 csomag kókuszreszelék (100 g)

A fekete csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztunk, majd ha kész a  fél dl tejjel felfőzöm. Ha kihűlt a piskóta felvágjuk megmártjuk a csokiban és beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Isteni finom  Én kisebb téglalapokra vágtam, mert így több csokit tudott felszívni.

A teljes mennyiség szénhidráttartalma : 145,74 gramm