Szénhidrát szegény túrós-sajtos pogácsa gluténmentesen

Szénhidrátszegény, glutén és laktózmentes sós nassolni való, amely akár tejmentesen is elkészíthető. Az inzulinrezisztencia diétába remekül beilleszthető.

szenhidrat szegeny-turos-sajtos-pogacsa-glutenmentesen

Egy borzasztó gyorsan és egyszerűen elkészíthető nassolni való, amit akár tejmentesen is elkészíthetünk.

Hozzávalók:

  • 250 g laktózmentes túró (lehet TOTU-val is készíteni, de akkor szerintem kell bele 1-2 ek cocomas)
  • 2 evőkanál tökmagliszt
  • 2 evőkanál útifű maghéj
  • 2 evőkanál lenmagliszt (de bármi lehet, zab, amaránt, tökmag) 
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • só ízlés szerint
  • parmezán sajt ízlés szerint (akár el is hagyható)
  • tetejére bármilyen laktózmentes vagy növényi sajt

A túrót összekeverjük a tojásokkal, majd megsózzuk és belekeverjük a liszteket, a parmezánt és a szódabikarbónát. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a lisztek be tudják sűríteni kicsit a tésztát. Vizes kézzel golyókat formázunk, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig. Ebből a mennyiségből 20 db lett.

Egy darab pogácsa szénhidrát tartalma: 1,1 gramm