Egy borzasztó gyorsan és egyszerűen elkészíthető nassolni való, amit akár tejmentesen is elkészíthetünk.
Hozzávalók:
- 250 g laktózmentes túró (lehet TOTU-val is készíteni, de akkor szerintem kell bele 1-2 ek cocomas)
- 2 evőkanál tökmagliszt
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 2 evőkanál lenmagliszt (de bármi lehet, zab, amaránt, tökmag)
- 2 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- só ízlés szerint
- parmezán sajt ízlés szerint (akár el is hagyható)
- tetejére bármilyen laktózmentes vagy növényi sajt
A túrót összekeverjük a tojásokkal, majd megsózzuk és belekeverjük a liszteket, a parmezánt és a szódabikarbónát. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a lisztek be tudják sűríteni kicsit a tésztát. Vizes kézzel golyókat formázunk, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig. Ebből a mennyiségből 20 db lett.
Egy darab pogácsa szénhidrát tartalma: 1,1 gramm